Snabbmat är bra såhär efter jobbet och kycklingwok funkar ju alltid. Ville inte ha nudlar eller ris så det blev vår älskling palsternacksmos!
Mums sa familjen så det blev knappt någon matlåda över.
Recept för ca 4 personer:
Kycklingwok
500g strimlad kyckling
1/2 blomkålshuvud
1 broccolihuvud
1 gul lök
3 msk oystersås
3 msk teriyaki sås
1 msk rapsolja
1 kycklingbuljong tärning
1msk sesamfrön
Salt och peppar
Stek kyckling i strimlor, salta och peppra. Lägg i blomkål, broccoli och lök. Stek tills kyckling fått lite färg och grönsaker är al dente.
Tillsätt oystersås, teriyakisås och sesamfrön samt buljongen. Låt allt steka ihop.
Palsternacksmos:
3 palsternackor
2msk smör alt 1 msk rapsolja
1 dl valfri grädde
1krm salt.
Koka palsternacka i skivor i ca 10 min. Mosa med smör och grädde. Salta.
Klart att servera.
Garnera med hyvlade morotsstrimlor 😃