Här har vi sjuka i huset.
Ludvig har haft 40 graders feber sen igår morse. Han är som en urvriden trasa. Heeeeelt slut!
Med alvedon går tempen ner till typ 39.
Men mat måste vi ju ha.
Kalvfärsbiffar med palsternackspuré och vitlöksfrästa sockerärtor.
Recept:
500g kalvfärs
3msk pankotröbröd
3msk grädde
3 msk mjölk
1/2 gullök
2msk tomatpuré
1 msk soya
1msk chilisås
1msk flytande honung
1krm lökpulver
Salt & peppar
Lägg ströbröd i blöt med grädde och mjölk. Låt svälla 10 min.
Blanda sedan i resen av ingredienserna.
Stek dem gyllenbruna och ställ in den ca 15 min på 175 grader i ugnen.
Palsternackspuré
3 palsternackor
2msk smör
1/2 dl grädde
Salt
Koka palsternackan i skivor i ca 10 min.
Häll av vattnet lägg i smör och grädde. Mixa m stavmixer. Häll i mer grädde till önskad konsistens. Smaka av m salt.