Kvällens middag blev kyckling i lergryta med blomkålsris och rotfruktsås.
Recept:
Ställ lergrytan i vatten i va 15-20min
1 hel kyckling
2 morötter
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 äpple
1 apelsin
Skär morötter, lök och äpple i bitar. Skala och klyfta apelsinen.
Lägg i kycklingen och grönsakerna i lergrytan. Pensla med marinaden.
Ställ in lergrytan med lock på i kall ugn. Sätt på ugnen på 200 grader och låt kycklingen stå i 1,5 timme.
Kolla på den tjocka delen att det är klar vätska. Då är den klar.
Marinad
1 dl sweet baby ray barbecuesås
2 msk tomatpuré
2 msk ketchup
1 msk soya
1 msk rapsolja
Salt och peppar
1/2 citron.
Blomkålsris
1 blomkålshuvud
Plocka isär och dela i mindre bitar och kör i mixer.
Stek sedan i olja på medelvärme ett par minuter. Salta och peppra.
När kycklingen är klar ta upp kycklingen och lägg på ett fat.
Häll över allt övrigt innehåll i en kastrull.
Mixa med stavmixer.
Tillsätt 1msk lant buljong, salt och peppar samt ca 1 dl grädde.
Låt såsen koka upp.
Nu är det bara att lägga upp och njuta!
Go spis!